Cestoviny s kuriatkovo-smotanovou omáčkou

Cestoviny s kuriatkovo-smotanovou omáčkou

Ak máte radi cestoviny, tak si dnes určite pochutnáte. Dnes nám varí zástupca šéfkuchára hotela Termia palace v Piešťanoch. Nahrával Michal Herceg. 

Cestoviny s kuriatkovo-smotanovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na cestoviny s kuriatkovo-smotanovou omáčkou budeme potrebovať: mladú cibuľku, dobre umyté kuriatka, olej, soľ, čierne korenie, biele víno, smotanu (najlepšie 32-percentnú) a na ozdobenie petržlenovú vňať. Najvhodnejšími cestovinami sú tagliatele. Postup: Cestoviny vyvaríme v osolenej vode na spôsob al dente, t. j. nie úplne dovariť. Nakrájame mladú cibuľku, jemne ju orestujeme na oleji, pridáme dobre umyté kuriatka, dosolíme, jemne okoreníme, podlejeme bielym vínom a začneme redukovať, t. j. vyparovať tekutinu. Po redukovaní pridáme smotanu, ktorú tiež zredukujeme, aby mala hustejšiu konzistenciu. Vyvarené cestoviny vložíme do pripravenej omáčky. Dobre prehrejeme, dochutíme soľou a korením, dozdobíme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame