Hovorí sa: Koľko ľudí – toľko chutí. My však tomuto, už priam ošúchanému výroku, dáme tento týždeň konkrétnu podobu v našom Kulináriu. Ponúkneme vám totiž niekoľko receptov z ajurvédskej kuchyne. Presnejšie z exotického ostrova Srí Lanka. A recepty zozbierala novinárka, cestovateľka, znalkyňa spomínaného ostrova v Indickom oceáne, ale predovšetkým blogerka na sociálnych sieťach Bianka Stuppacherová. V pomyselnej kuchyni je s ňou Janka Bleyová.
Pol sambal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na pol sambal potrebujeme: strúhaný kokos (najlepšie čerstvo nastrúhaný), čili: pastu, alebo suché posekané čili, červenú cibuľu a limetku.
A postup zvládne aj školák: Cibuľu posekáme nadrobno a zmiešame so strúhaným kokosom, čili pridáme podľa potreby (koľko štipľavého vydržíme) plus pridáme šťavu z limetky. Touto zmesou posýpame placky, alebo ju jednoducho podávame ako prílohu k hlavnému jedlu.