Pol sambal

Pol sambal

Hovorí sa: Koľko ľudí – toľko chutí. My však  tomuto, už priam ošúchanému výroku, dáme tento týždeň konkrétnu podobu v našom Kulináriu. Ponúkneme  vám totiž  niekoľko receptov z ajurvédskej kuchyne. Presnejšie z exotického ostrova  Srí Lanka.  A recepty zozbierala  novinárka, cestovateľka, znalkyňa spomínaného ostrova v Indickom oceáne, ale predovšetkým blogerka na sociálnych sieťach Bianka Stuppacherová. V pomyselnej kuchyni je s ňou Janka  Bleyová. 

Pol sambal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na pol sambal potrebujeme: strúhaný kokos (najlepšie čerstvo nastrúhaný), čili:  pastu, alebo suché posekané čili, červenú cibuľu a limetku.

A postup zvládne aj školák:  Cibuľu posekáme nadrobno a zmiešame so strúhaným kokosom, čili pridáme podľa potreby (koľko štipľavého vydržíme) plus  pridáme šťavu z limetky. Touto zmesou  posýpame placky, alebo ju jednoducho podávame ako prílohu k hlavnému jedlu.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame