Kottu Roti

Kottu Roti

Uvedomujeme si, že u nás nedostanete kúpiť banánové listy a tak vám blogerka a novinárka Bianka Stuppacherová neponúkne recept na jedlo Lamprais, ktoré vám na Srí Lanke ponúknu zabalené a zapečené práve v banánovom liste. S Jankou Bleyovou  vám, ale povedia, čím môžete prekvapiť hostí, ktorí obľubujú jedlá z ajurvédskej kuchyne. Dnes teda pripravujeme Kottu Roti.

Kottu Roti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu placiek potrebujeme:
dva hrnčeky hladkej múky, lyžičku soli, trištvrte hrnčeka vody. Do placiek nejde vajce a nejde tam ani strúhaný kokos! Zmiešame múku, soľ a vodu, aby vzniklo hladšie cesto, ktoré sa dá uhniesť do menších guličiek. Necháme ich chvíľku postáť. Guličky vyváľame na placky s priemerom asi 8 centimetrov a aby sa nám valček nelepil na cesto, môžeme ich potrieť troškou oleja. Na Srí Lanke používajú kokosový. Guličky potom pečieme  asi minútku na suchej panvici z každej strany, kým neuvidíme hnedé škvrny. Placky nakrájame na tenké pásiky. Na Srí Lanke je kottu rotti typické pouličné jedlo streetfood a typický zvuk sekania týchto placiek spoločne so zeleninou sa nesie ulicou. Podstatou je to, že zelenina aj placky sú nakrájané na pásiky a premiešajú sa spolu, môžeme experimentovať, aké druhy zeleniny použijeme a musí to byť čerstvé.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame