Šalát z cvikly, špenátu a klíčkov

Šalát z cvikly, špenátu a klíčkov

Povedz mi, čo čítaš a ja ti poviem, kto si. Túto myšlienku sa nám v našom kulináriu žiada trochu pozmeniť: Povedz mi, čo ješ a ja ti poviem, aké budeš  mať zdravé srdce a cievy. Teda, nepoviem vám to ja, ale povedali by vám to lekári, ktorí majú až príliš veľa  pacientov s chorobami, pod ktoré sa podpisuje nezdravý životný štýl, vrátane nevhodnej stravy. Aj preto v rámci osvetovej kampane Most, teda mesiaca o srdcových témach, pripravujeme jedlá s odborníkmi. Aj dnes sa v kuchyni pohybuje s všeobecnou  lekárkou pre dospelých  MUDr. Jankou Bendovou naša kolegyňa Janka Bleyová. 

Šalát z cvikly, špenátu a klíčkov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

100 g mladých špenátových lístkov
75 g klíčkov lucerny – altalfa
4 menšie uvarené cvikly, pokrájané na osminky
2 pokrájané zelerové stopky

Dressing:
4 lyžice olivového oleja
1,5 lyžice cesnakového octu
1 roztlačený strúčik cesnaku
2 lyžice tekutého medu
1 lyžica pokrájanej pažítky

Postup:
Špenátové lístky aj klíčky dáme do veľkej misy a premiešame. Pridáme pokrájané zelerové stopky a opäť premiešame, pridáme pokrájanú cviklu a dôkladne premiešame.
Pripravíme si dressing. Zmiešame olej, vínny ocot, cesnak, med a pokrájanú pažítku. Dressingom prelejeme šalát a podávame ihneď, alebo necháme chvíľu postáť, aby sa chute dobre premiešali.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame