Šalát z pečenej zeleniny

Šalát z pečenej zeleniny

Nie každý deň pripravuje pre vás kvalitné a najmä zdravé jedlo kardiologička. Keďže je však mesiac osvety o srdcových témach, s kardiologičkou MUDr. Ivanou Šoóšovou, primárkou ambulantného oddelenia Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave bude pokrm  prospešný srdcu a cievam pripravovať odborníčka. V kuchyni jej asistuje Janka Bleyová a pečie sa grilovaná zelenina s horčicovým dresingom. 

Šalát z pečenej zeleniny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu šalátu z pečenej zeleniny s horčicovým dresingom potrebujeme:

1 cukinu, pokrájanú na plátky
1 pokrájanú žltú papriku
1 baklažán, pokrájaný na plátky
1 feniklovú buľvu, prekrojenú na osminky
1 červenú cibuľa, prekrojenú na osminky
16 čerešňových paradajok
3 lyžice olivového oleja
1 roztlačený kúsok cesnaku
čerstvé vetvičky rozmarínu na ozdobenie

Na dressing si pripravte:
4 lyžice olivového oleja
2 lyžice balzamikového octu
2 lyžice posekaného rozmarínu
1 lyžičku dijonskej horčice
1 lyžičku tekutého medu
2 lyžičky citronovej šťavy

Postup:
Všetku zeleninu okrem paradajok rozložíme na plech, olej premiešame s cesnakom a zeleninu pokvapkáme. Pečieme  približne 10 minút, alebo kým sa zelenina nezačne jemne pripekať. Vyberieme a dáme vychladnúť. Potom ju preložíme na misu. Všetky ingrediencie na dressing premiešame a zeleninu zalejeme. Ozdobíme a podávame teplé. 

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame