Je málo školských jedální na Slovensku, kde varešku v ruke drží viceprezident svetových majstrov kuchárov. Miloš Lachkovič zo Stupavy sa snaží pre svojich stravníkov variť nielen zdravo, ale aj moderne. Viera Horáková si zapísala recept na kuracie prsia pečené s jogurtom a so syrom. Vyratúva Miloš Lachkovič.
Kuracie prsia pečené s jogurtom a syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste si nestihli recept zapísať, zopakujem vám ho.
Potrebujete 4 kusy kuracích pŕs, 2 deci jogurtu, 100 gramov strúhanky, 100 gramov tvrdého syra, soľ, korenie, petržlenovú vňať a masť na vymastenie plechu.
Postup:
Z kuracích pŕs si nakrájame rezne, ktoré posolíme a okoreníme. Strúhanku, nastrúhaný syr a petržlenovú vňať spolu zmiešame.
Kuracie prsia obalíme najprv v jogurte a neskôr v strúhanke. Položíme na vymastený plech a pečieme asi 15 minút pri teplote 200 stupňov.