Dobré cesto od Evičky na koláče, osúch a buchty. To je ďalší recept, ktorý Viera Horáková získala od Miloša Lachkoviča, ktorý je šéfkuchárom jedálne Základnej školy v Stupave.
Koláč od Evičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Evičkin sladký koláč potrebujete:
1 kilo hladkej múky, 1 lyžicu bravčovej masti, 1-2 žĺtka, 40 gramov kvasníc, 4 deci mlieka, lekvár
Postup:
Z teplého mlieka, múky, rozpustenej masti, kvasníc a žĺtok vymiešame cesto, ktoré necháme 40 minút vykysnúť.
Z cesta si pripravíme malé buchtičky, ktoré naplníme lekvárom. Pred pečením ich potrieme masťou a na záver posypeme práškovým cukrom. Pečieme 14 minút pri teplote 175 stupňov.