Budapeštianska rybacia polievka

Budapeštianska rybacia polievka

S rybami je to v našom jedálničku tak, buď ich milujeme alebo sa ich stránime. S chuťami a zvykmi nič nenarobíme, ale ak by sme chceli vedieť, prečo by na našom stole nemali chýbať, nuž zdôvodnenie je jednoduché. Patria medzi najzdravšie jedlá. Obsahujú dôležité živiny, napríklad bielkoviny a vitamín D, jód a rôzne iné  vitamíny a minerály. Obyvatelia Levíc a blízkeho okolia ich konzumujú často a radi. A pravidelne ich ponúkajú aj na jesennom podujatí Tajomstvo kotlíka. Hana Michalčíková si v receptoch Levičanov zalistovala s riaditeľkou Mestského kultúrneho strediska, ktoré podujatie organizuje Bertou Jasečkovou. 

Budapeštianska rybacia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nuž a či sa ujme aj vo vašej kuchyni, bude záležať len na vás. Ak sa rozhodnete pripraviť si Budapeštiansku rybaciu polievku, zopakujem vám, čo na ňu budete potrebovať:

Polkilogramu mäsa z bielych rýb, 200 g mliečia z kapra, zelenú papriku, štyri paradajky, cibuľu, lyžičku mletej sladkej papriky, soľ, jeden a pol litra vody a cestoviny.


Príprava je nasledovná: Mäso uvaríme so zelenou paprikou, paradajkami a cibuľou v osolenej vode. Potom polievku precedíme, ochutíme sladkou mletou červenou paprikou a zavaríme do nej cestovinu s pokrájaným mliečím. Zajtra si pripravíme ďalšiu rybaciu špecialitu: Sumca so syrovo-rozmarínovou omáčkou.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame