Sumec so syrovo-rozmarínovou omáčkou

Sumec so syrovo-rozmarínovou omáčkou

Mnoho rybárov z okolia Levíc loví ryby v rieke Hron. levický región má však aj krásne rybníky. A tak rybolov je v tomto kraji stále aktuálny. Aj preto sa dlhé roky tešil obľube Rybací piknik v hradnom parku a z množstva skvelých receptov, ktoré tu skúsení rybári ponúkali verejnosti vyberáme aj dnes. Hane Michalčíkovej aj dnes pomáhala s výberom receptu Marta Jasečková z Mestského kultúrneho strediska v Leviciach.  

Sumec so syrovo-rozmarínovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu Sumca so syrovo-rozmarínovou omáčkou budete potrebovať: jeden kus sumca/asi 5 kg/, 5 strúčikov cesnaku, soľ, čierne mleté korenie, koreniaca zmes na ryby, grilovacie korenie, rozmarín,  150g oravskej slaniny, olivový olej. Na omáčku potrebujeme: 150 g taveného syra, rozmarín, oravskú slaninu a petržlenovú vňať. Postup je nasledovný: Očistenú, umytú a vysušenú rybu natrieme roztlačeným cesnakom so soľou a koreninami. Na plech poukladáme plátky oravskej slaniny, na ktoré položíme rybu a na ňu opäť kúsky slaniny a vetvičky rozmarínu. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme odležať do chladničky, najlepšie cez noc. Pred pečením ryby si pripravíme omáčku: Na panvici opečieme slaninu ,  do nej pridávame syr a necháme ho rozpustiť. Osolíme, okoreníme, pridáme kúsky rozmarínu a premiešame. Servírujeme s rybou. Chutná je teplá aj studená. Zajtra sa naučíme pripravovať Zemiakovú polievku s rybami.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame