Rybacia sekaná

Rybacia sekaná

Nie každý je šikovným rybárom, ale to neznamená, že si pochúťky z rýb, ktoré ponúkame tento týždeň v našom Kulináriu,  nemôže dopriať. Samozrejme môže využiť ponuku čerstvých rýb v obchode, ale pri niektorých receptoch mu môžu pomôcť aj konzervované výrobky. A dnes vám práve takýto recept ponúkneme. Nebude celkom tradičný  , ale možno sa osmelíte vyskúšať ho. Ako sa volá , to sa už Hana Michalčíková pýtala Marty Jasečkovej z Mestského kultúrneho strediska v Leviciach.  

Rybacia sekaná Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na rybaciu sekanú budeme potrebovať: 75 g celozrnného chleba, 150 ml mlieka, 225 g čerstvého vareného alebo konzervovaného tuniaka, alebo lososa, dve vajcia, čierne mleté korenie, jednu polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, petržlenovú vňať a jednu paradajku. Postupujeme tak, že si zmiešame nadrobený chlieb s mliekom, pridáme rybu/ak je z konzervy tak olej zlejeme/, rozšľahané vajcia, korenie a citrónovú šťavu. Dáme do dobre vymastenej formy a pečieme, až bude hmota dobre prepečená a tuhá. Ozdobíme vňatkou a kolieskami paradajky. Podávame teplé aj studené. Na prípravu využijeme podlhovastú formu, napr. srnčí chrbát, ktorý jemne vytrieme olejom ,aj na bokoch a vysypeme strúhankou.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame