Pečený petržlen

Pečený petržlen

Bozk jari, Testosterón na tanieri, Milencova sila, Nežné láskanie - tak, to nie sú žiadne kapitoly z Kámasútry, ale názvy jedál, ktoré na terénnom výskume zozbierala etnologička Katarína Nádaská. Afrodiziaká v slovenskej kuchyni, alebo recepty pre zamilovaných sa už o pár dní v podobe kuchárskej knihy, dostanú aj k čitateľom, ale Janka Bleyová vám s autorkou už tento týždeň ponúknu niečo na ochutnanie. Najskôr však odpoveď na otázku: kde Katarína Nádaská hľadala zamilovaných.

Pečený petržlen Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu pečeného petržlenu potrebujeme:

PRÍSADY
• 2 korene väčšieho petržlenu
• olivový olej
• med
• citrónová šťava
• hustá sladká sójová omáčka
• cesnak
• soľ
• sušené čili
POSTUP
Očistený petržlen nakrájame pozdĺžne na pásiky. V miske zmiešame olej, sójovú omáčku, med, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, drvené čili a soľ. Petržlen na plechu premiešame s marinádou, dáme piecť do vyhriatej rúry. Má mať zlatistú farbu - keď med skaramelizuje, petržlen je hotový. Vhodné ako pochutina na zimné leňošenie v posteli.
TIP NA OZDOBENIE
Petržlenová vňať má výraznú chuť, navyše nás zaujme zelená farba na tanieri. Môžeme pridať aj mladé lístky cvikly.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame