Srdce plápolajúce láskou

Srdce plápolajúce láskou

Hovorí sa, koľko ľudí, toľko chutí. V kuchárskej knihe, ktorá ponúka jedlá, takpovediac s pridanou hodnotou, teda nejakým afrodiziakom, nájdete však aj pokrmy pre labužníkov, ktorí sú v menšine. Viac už Janka Bleyová s autorkou receptov, ktoré získala od zamilovaných. 

Srdce plápolajúce láskou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

• 200 g červenej šošovice
• 40 g masla
• 1 ČL tymianu
• 300 g mangoldu
• 30 g cesnaku
• 80 g cherry paradajok
• 70 g marinovaných artičok
• soľ
• korenie štyroch farieb
• 1 citrón
• 100 ml olivového oleja
• 2 cvikly
• 2 – 3 ČL balzamového octu

Postup

Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici na olivovom  oleji opražíme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme mangold nakrájaný na rezance široké 3 cm, osolíme,
okoreníme. Restujeme maximálne 30 sekúnd, odstavíme, pridáme cherry paradajky. Cviklu uvaríme, ošúpeme, pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom. Mangold a šošovicu premiešame, navrch poukladáme kúsky artičoky, polejeme výpekom. Pridáme kôpky cvikly, pokvapkáme balzamovým octom.

A ešte niekoľko zaujímavostí o niektorých afrodiziakách v našej kuchyni podľa autorky kuchárskej knihy pre zamilovaných Kataríny Nádaskej, s ktorou sme v našom kulináriu varili celý týždeň:

Čierne korenie stimuluje krvný obeh, mierne dvíha krvný tlak, a preto sa pokladá za prírodné afrodiziakum.

Cvikla síce každému nechutí, ale pôsobí  proti kôrnateniu tepien, zlepšuje zrak a je vhodná pri prevencii rakoviny. Jej konzumácia má pozitívny vplyv na mužské i ženské pohlavné orgány.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame