Tento týždeň vám ponúkame recepty zo Starej Turej. Včera to boli opražené slíže zo zemiakového cesta s bryndzou a dnes nám nachystá ďalšiu gurmánsku lahôdku miestna gazdinka Jitka Durcová. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl.
Triesky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
vajcia
kryštálový cukor
polohrubú múku
včelí vosk
aníz
POSTUP:
Tento zákusok môžeme pripraviť z 5 alebo aj z 10 vajec. Koľko vážia vajíčka, tak toľko si pripravíme kryštálového cukru a polohrubej múky. Najprv zmiešame vajíčka s cukrom a postupne pridávame múku. Zmes zľahka vymixujeme, a včelím voskom zabaleným v handričke potrieme rozohriaty pekáč. Z cesta vytvoríme v pekáči po kratšej strane asi centimeter hrubé pásiky, ( tie sa nám neskôr rozlejú ) posypeme ich anízom a v rúre pečieme pri teplote 200°C. Keď začnú konce ružovieť, cesto podberieme nožom, zatočíme do tvaru trubičky a ešte teplé podávame.