Jablkový závin

Jablkový závin

Možno si dnes na poludnie dáte rezeň so zemiakovým šalátom, ale ak chcete obedové menu zakončiť niečím sladkým, máme pre vás kulinársky tip. S Jitkou Durcovou zo Starej Turej sa rozprával Miroslav Würfl. 

Jablkový závin Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

POTREBUJEME:
50 dkg hladkej múky
10 dkg masla
1 vajce
3 lyžice práškového cukru
polovicu prášku do pečiva
soľ
ocot
trochu mlieka
nastrúhané jablká
1 škoricový cukor


POSTUP: 
Vypracujeme si vláčne cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Cesto rozvaľkáme, pridáme nastrúhané jablká, posypeme škoricovým cukrom a podľa chuti aj práškovým cukrom. Zvinuté cesto potrieme žĺtkom a krátko pečieme v rúre pri teplote 200°C. Keď je povrch zlatistý, závin je upečený.  Po vytiahnutí z rúry ho necháme vychladnúť, studený ho nakrájame a môžeme servírovať.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame