Domáci tarator

Kulinárium

Domáci tarator

04. 02. 2020 11:37

Tento týždeň Vám ponúkame recepty, kde hlavnou zložkou je mlieko alebo mliečne výrobky. So šéfredaktorkou časopisu Gastro Vierou Dudášovou sa rozprával Miroslav Würfl.

Domáci tarator
Stiahnuť audio súbor

Potrebujeme:
1 väčšiu šalátovú uhorku
200 g bieleho jogurtu
1 polievkovú lyžicu olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
pol litra mlieka alebo kyslú smotanu
soľ
čierne korenie
zopár vlašských orechov
petržlenovú vňať


Postup:
Uhorku očistíme a nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do hrnca dáme uhorku, prilejeme mlieko, pridáme jogurt, cesnak a jednu polievkovú lyžicu olivového oleja. Osolíme, okoreníme a premiešame. Tarator necháme vychladnúť v chladničke. Pred servírovaním navrch nasekáme vlašské orechy, petržlenovú vňať – a polievku môžeme ozdobiť aj vetvičkou kôpru. 

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??