Tento týždeň Vám ponúkame recepty, kde hlavnou zložkou je mlieko alebo mliečne výrobky. So šéfredaktorkou časopisu Gastro Vierou Dudášovou sa rozprával Miroslav Würfl.
Domáci tarator Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
1 väčšiu šalátovú uhorku
200 g bieleho jogurtu
1 polievkovú lyžicu olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
pol litra mlieka alebo kyslú smotanu
soľ
čierne korenie
zopár vlašských orechov
petržlenovú vňať
Postup:
Uhorku očistíme a nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do hrnca dáme uhorku, prilejeme mlieko, pridáme jogurt, cesnak a jednu polievkovú lyžicu olivového oleja. Osolíme, okoreníme a premiešame. Tarator necháme vychladnúť v chladničke. Pred servírovaním navrch nasekáme vlašské orechy, petržlenovú vňať – a polievku môžeme ozdobiť aj vetvičkou kôpru.