Domáci tarator

Domáci tarator

Tento týždeň Vám ponúkame recepty, kde hlavnou zložkou je mlieko alebo mliečne výrobky. So šéfredaktorkou časopisu Gastro Vierou Dudášovou sa rozprával Miroslav Würfl.

Domáci tarator Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
1 väčšiu šalátovú uhorku
200 g bieleho jogurtu
1 polievkovú lyžicu olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
pol litra mlieka alebo kyslú smotanu
soľ
čierne korenie
zopár vlašských orechov
petržlenovú vňať


Postup:
Uhorku očistíme a nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do hrnca dáme uhorku, prilejeme mlieko, pridáme jogurt, cesnak a jednu polievkovú lyžicu olivového oleja. Osolíme, okoreníme a premiešame. Tarator necháme vychladnúť v chladničke. Pred servírovaním navrch nasekáme vlašské orechy, petržlenovú vňať – a polievku môžeme ozdobiť aj vetvičkou kôpru. 

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame