Máte chuť na niečo malé, čím by ste si spestrili nedeľný obed? Ak áno, vypočujte si nasledujúci recept. Budú to mandľové oblúčiky z roku 1798, ktoré sa servírovali v grófskych rodinách. Tento starý recept nájdete napríklad aj na južnej Morave v knižnici v zámku Lysice. Miroslav Würfl sa o tejto sladkej špecialite porozprával so šéfredaktorkou gastronomického časopisu Vierou Dudášovou. Najskôr zisťoval, aké suroviny potrebujeme na jej prípravu.
Mandľové oblúčiky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
140 g olúpaných mandlí
24 g krupicového cukru
3 bielky
škoricu
pomarančovú kôru
Postup:
Mandle a cukor zmiešame s tromi bielkami, pridáme škoricu a postrúhanú pomarančovú kôru. Opatrne rozvaľkáme a pokrájame na malé obdĺžniky. Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry. Len čo dostanú hnedú farbu, lopatkou ich opatrne vyberieme a na valčeku ohýbame.