Hríbová polievka

Kulinárium

Hríbová polievka

21. 02. 2020 11:37

Aj dnešnú polievku si pripravíme s Alžbetou Belanskou z Turej Lúky a s Michalom Hercegom. 

Hríbová polievka
Stiahnuť audio súbor

Na túto hríbovú polievku potrebujeme: očistené pokrájané hríby udusené so soľou, vodu, sladkú papriku, masť, petržlenovú vňať a strúhanku. Hríby vložíme do vody, pridáme soľ, korenie a varíme aspoň 30 minút. Z bravčovej masti a múky pripravíme zápražku. Upražíme dozlata a prisypeme červenú papriku. Zalejeme vodou, necháme zavariť a vylejeme k hríbikom. Z dvoch-troch lyžíc polohrubej múky, vajíčka a soli pripravíme husté cesto, ktoré nastrúhame na mrveničku. Tú zavaríme do polievky. Keď mrvenička vypláva na vrch, pridáme petržlenovú vňať.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??