Mungo polievka so zelerom

Mungo polievka so zelerom

Záľubou blogerky Jany Malaga je pripravovať zdravé a chutné jedlá deťom. Mnohé má ako mama malého Riška osvedčené z vlastnej domácnosti, k niektorým sa však dostala ako žena, večne túžiaca vyladiť stravu do dokonalosti ,viacerými pokusmi. Na polievky nedá dopustiť. Varí s úspechom Kvakovú, aj Kohútí vývar, Kapustnicu pre celú rodinu, Hovädzí guľáš s maslovou fazuľou, no a aj dnešný recept stojí celkom iste za vyskúšanie. Z knihy čo variť deťom od troch rokov vyberala Hana Michalčíková s pomocou Jany Malaga.

Mungo polievka so zelerom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si budete chcieť pripraviť Mungo polievku so zelerom budete potrebovať: 100 g Mungo fazuliek, 300 ml vody a 500 až 700 ml na doliatie, 150 g zeleru, soľ, jednu polievkovú lyžicu prepusteného masla ghee, petržlenovú vňať, bobkový list. Pri príprave postupujeme nasledovne: Mungo fazulky dáme namočiť na 8 hodín. Napučané fazuľky zlejeme a dáme variť do 300 ml vody spolu s bobkovým listom. Osolíme. Keď sú fazuľky takmer mäkké, pridáme na malé kocky nakrájaný zeler a dolejeme vodu. Varíme 10 až 15 minút- Odstavíme. Na záver pridáme jednu polievkovú lyžicu prepusteného masla a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame