Tekvicová torta

Tekvicová torta

Tento týždeň vám ponúkame zdravé recepty od profesorky Kataríny Horákovej, ktorá nielenže píše odborné knihy o zdraví vôbec a o zdravom životnom štýle, ale tvorí podľa toho vlastné recepty a píše kuchárske knihy - pre zdravé srdce, pre zdravý mozog alebo pre tých, ktorí dodržiavajú delenú stravu.Dnes si upečieme zdravú tekvicovú tortu s tofu syrom a slnečnicovými semiačkami.S profesorkou Katarínou Horákovou je už v kuchyni Beáta Repíková.

Tekvicová torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
Na tekvicovú tortu s tofu syrom potrebujeme : 150 g celozrnnnej múky, 1 Polievkovú lyžicu rastlinného tuku , 50 gramov mandlí, soľ , 4 polievkové lyžice sójovej múky, 750 gramov tekvice , 1 cibuľu, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, čerstvý tymian, 150 ml sójového mlieka, citrónovú kôru, 100 gramov tofu, slnečnicové semiačka

Postup:
Múku , maslo mandle, soľ, sójovú muku zmiešame na hladké cesto. Necháme odstať 20 minút. Očistenú tekvicu nakrájame, pridáme k dusenej cibule, osolíme a okoreníme. Umyjeme tymian, rozmiešame s mliekom, pridáme citrónovú kôru, tofu a zvyšok sójovej múky, soľ a korenie.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame