Pikantné brokolicové rezance

Pikantné brokolicové rezance

Rezance na rôzne spôsoby sú vďačnou alternatívou, ak už nevieme čo ponúknuť, ale ak ich pripravíme podľa receptu- profesorky Kataríny Horákovej, môžu byť aj obľúbenou špecialitou. Pikantné brokolicové rezance so zázvorom už varíme aj s Beátou Repíkovou.

Pikantné brokolicové rezance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: široké točené rezance, soľ, 400 gramov brokolice, 10 gramov čerstvého zázvoru, 3 pol. Lyžice rastlinného oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 malá lyžica kari korenia , čili, z pol citróna šťavu, štipka soli.

Postup: Uvaríme rezance podľa návodu, brokolicu rozdelíme na ružičky, stopky nakrájame na plátky, potom ju pridáme po 2 minútach do rezancov, varíme spolu 5 minút, medzi tým si nastrúhame zázvor.

Rezance scedíme, do panvice pridáme olej, cesnak zázvor, korenie čili, podusíme a pridáme rezance s brokolicou, opäť zamiešame pokvapkáme nakoniec citrónovou šťavou.

Autor: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame