Medové pláty s piškótami a plnkou

Medové pláty s piškótami a plnkou

Aj dnes si pochutíme vďaka Púchovčanke Miroslave Botošovej. Recept zaujal Michala Hercega.

Medové pláty s piškótami a plnkou

Na medové pláty potrebujeme: Hotové medové pláty, rum, dlhé piškóty, 2 dcl mlieka, 2 polievkové lyžice polohrubej múky, 12 dg krištálového cukru, 1 vanilkový alebo škoricový cukor. Z mlieka, múky, krištáľového a škoricového či vanilkového cukru si urobíme hustú kašu, ktorú dáme vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme 125 g masla, 1 žĺtok a poriadne to všetko rozmixujeme. Keď máme plnku hotovú, pripravíme si 2 medové pláty. Pokropíme ich rumom. Keď to vsiakne, jeden plát potrieme plnkov na hrúbku asi 1 cm. Na to poukladáme dlhé piškóty, ktoré sú takisto dobre namáčané v rume. Na to dáme druhú polovicu plnky a prikryjeme druhým medovým plátom. Na vrch môžeme pridať rozpustenú čokoládu a posekané a opečené orechy. Dáme stuhnúť do chladničky. Ak to vydržíte, najlepšie sú vraj na druhý deň.

 

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay