Cestovinovo-rybičkový šalát s avokádom

Cestovinovo-rybičkový šalát s avokádom

Dnešné jedlo sa dá chápať ako hlavné, alebo to môže byť prílohový šalát, k niečomu inému. S Miroslavou Botošovou z Púchova hovorí Michal Herceg.

Cestovinovo-rybičkový šalát s avokádom

Cestoviny uvaríme, necháme ich vychladnúť. Pridáme rybičky aj s olejom. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a jedno veľké avokádo roztlačené vidličkou, do ktorého sme vmiešali nadrobno nakrájanú cibuľku alebo pažítku. Môžeme dochutiť aj voňavými bylinkami. Podľa druhu rybičiek sa dá toto jedlo obohatiť aj horčicou. Všetko zmiešame a môžeme konzumovať. Jedlo sa dá chápať ako hlavné, ale môžeme ho podávať aj ako prílohu napr. k rezňom.

 

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay