Rýchly obed, či večera, ale aj chutný dezert. Palacinky obľubujú deti, ženy aj muži. Nemusia sa ich vzdať ani ľudia s ochorením na celiakiu. Alžbeta Švorcová o tom presvedčila Ivetu Pospíšilovú.
Bezlepkové palacinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Bezlepkové palacinky:
Suroviny: 400 gramov bezlepkovej múky, 1 liter mlieka,3 vajcia,2 lyžice tristinového cukru, štipka soli.
Postup: V mixéri zmiešame bezlepkovú múku, mlieko, vajcia, trstinový cukor a štipku soli na hladké cesto. Rozohriatu panvicu potrieme olejom, nalejeme do nej za naberačku cesta a pečieme z oboch strán. Hotové palacinky potrieme lekvárom, nátierkou, prípadne podľa chuti plníme ovocím. Povrch ozdobíme šľahačkou aj čokoládou a hneď podávame.