Taglietelle s prosciuttom a feniklom

Taglietelle s prosciuttom a feniklom

Tento týždeň vám ponúkame  recepty z bratislavskej reštaurácie neďaleko štrkoveckého jazera. Dnešný recept bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že chceme variť najmä zdravo a chutne.  Dominantnú úlohu v ňom zohrajú široké rezance, známe najmä z talianskej kuchyne. So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom sa rozprával Miroslav Würfl:

Taglietelle s prosciuttom a feniklom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Peter Kadlečík  z bratislavskej reštaurácie, ktorý pripravoval  taglietelle s prosciuttom a feniklom.  Na dnešný recept potrebujeme tieto suroviny:

SUROVINY :  

1 liter vriacej vody
100 g cestovín, resp. širokých rezancov (( tagliatelle ))  
3 lístky šalvie
štvrť čili
maslo  50 g
prosciutto  na plátky   100 g
mozzarela  100 g
fenikel 100 g
olej
soľ na dochutenie 


POSTUP:

Do vriacej vody si dáme variť cestoviny, medzitým na rozpálenej panvici opražíme na kocky nakrájané prosciutto, pridáme šalviu, fenikel a čili. Podlejeme troškou vody z cestovín a necháme chvíľu prevariť. Uvarené cestoviny scedíme, pridáme ich do tejto zmesi,  a prihodíme aj 50 gramov masla, ktoré necháme rozpustiť.  Mozzarelu  obalíme prosciuttom, opečieme z oboch strán na panvici alebo na grile.  Servírujeme tak, že na tanier dáme cestoviny a syr až navrch.  Jedlo môžeme ozdobiť plátkami čerstvej šalvie alebo petržlenovou vňaťou... 

Zajtra si pripravíme pikantnú bravčovú panenku ...

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame