Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavskej reštaurácie neďaleko štrkoveckého jazera. Dnešný recept bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že chceme variť najmä zdravo a chutne. Dominantnú úlohu v ňom zohrajú široké rezance, známe najmä z talianskej kuchyne. So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom sa rozprával Miroslav Würfl:
Taglietelle s prosciuttom a feniklom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Peter Kadlečík z bratislavskej reštaurácie, ktorý pripravoval taglietelle s prosciuttom a feniklom. Na dnešný recept potrebujeme tieto suroviny:
SUROVINY :
1 liter vriacej vody
100 g cestovín, resp. širokých rezancov (( tagliatelle ))
3 lístky šalvie
štvrť čili
maslo 50 g
prosciutto na plátky 100 g
mozzarela 100 g
fenikel 100 g
olej
soľ na dochutenie
POSTUP:
Do vriacej vody si dáme variť cestoviny, medzitým na rozpálenej panvici opražíme na kocky nakrájané prosciutto, pridáme šalviu, fenikel a čili. Podlejeme troškou vody z cestovín a necháme chvíľu prevariť. Uvarené cestoviny scedíme, pridáme ich do tejto zmesi, a prihodíme aj 50 gramov masla, ktoré necháme rozpustiť. Mozzarelu obalíme prosciuttom, opečieme z oboch strán na panvici alebo na grile. Servírujeme tak, že na tanier dáme cestoviny a syr až navrch. Jedlo môžeme ozdobiť plátkami čerstvej šalvie alebo petržlenovou vňaťou...
Zajtra si pripravíme pikantnú bravčovú panenku ...