Treska s cviklou a feniklom

Treska s cviklou a feniklom

Tento týždeň už po štvrtý krát zájdeme do bratislavskej reštaurácie na Štrkovci. Dnešný recept môže byť tipom pre tých, ktorí sa chcú zdravo stravovať, pretože jeho základ tvorí ryba. So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom nahrával Miroslav Würfl...

Treska s cviklou a feniklom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Toľko Peter Kadlečík  z bratislavskej reštaurácie na Štrkovci, ktorý dnes pripravoval  tresku s cviklou a feniklom.  V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 


SUROVINY :   Potrebujeme:

150 g filet z tresky bez kože
150 g uvarenej cvikly
100 g masla
fenikel 150 g
citrónovú šťavu
na dochutenie soľ  a  korenie


Postup:

Uvarenú cviklu rozmixujeme na kašu, dochutíme soľou a korením. Na panvici rozpustíme maslo, do nej položíme filet z tresky, ktorý osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opekáme ho z oboch strán asi 3 minúty. Fenikel si rozkrojíme na štvrtiny a dáme do predhriatej rúry upiecť na 10 minút pri teplote 180 °C.  Keď už je ryba opečená, dáme ju na tanier na 2 minúty odstáť. Do panvice pridáme cviklové pyré - dochutíme ho soľou, citrónovou šťavou, prehrejeme a hneď podávame s treskou a opečeným feniklom. 

Zajtra si pripravíme kurací steak s rukolou... 

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame