Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavskej reštaurácie neďaleko štrkoveckého jazera. Akú špecialitu si pripravíme dnes - zisťoval Miroslav Würfl u zástupcu šéfkuchára Petra Kadlečíka..
Kuraci steak s rukolou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol Peter Kadlečík z Bratislavy, ktorý pripravoval kurací steak s rukolou. Ak si chcete zapísať dnešný recept, tak si ho v krátkosti zopakujme:
SUROVINY : Potrebujeme:
200 g kuracie prsia
20 g prosciutto
10 g sušených paradajok
Na bazalkové pesto potrebujeme:
50 g bazalky
polovicu strúčiku cesnaku
4 cl olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL parmezánu
75 g rukoly
soľ, korenie
POSTUP:
Kuracie prsia naplníme prosciuttom a sušenými paradajkami. Bazalkové cesto si pripravíme tak, že všetky spomínané ingrediencie spolu rozmixujeme. Kuracie prsia pečieme v predhriatej rúre na 205 °C asi 15 minút. Na tanieri si pripravíme rukolové hniezdo, na to položíme kurací steak, prelejeme bazalkovým pestom a hneď môžeme servírovať...