Kuraci steak s rukolou

Kuraci steak s rukolou

Tento týždeň vám ponúkame  recepty z bratislavskej reštaurácie neďaleko štrkoveckého jazera. Akú špecialitu si pripravíme dnes - zisťoval  Miroslav Würfl  u zástupcu šéfkuchára Petra Kadlečíka..

Kuraci steak s rukolou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol Peter Kadlečík  z Bratislavy, ktorý pripravoval kurací steak s rukolou. Ak si chcete zapísať dnešný recept, tak si ho v krátkosti zopakujme:

SUROVINY :   Potrebujeme:

200 g kuracie prsia 
20 g prosciutto
10 g sušených paradajok
Na bazalkové pesto potrebujeme:
50 g bazalky
polovicu  strúčiku cesnaku
4 cl olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL parmezánu
75 g rukoly
soľ, korenie 


POSTUP:

Kuracie prsia naplníme prosciuttom a sušenými paradajkami. Bazalkové cesto si pripravíme tak, že všetky spomínané ingrediencie spolu rozmixujeme. Kuracie prsia pečieme v predhriatej rúre na 205 °C  asi 15 minút. Na tanieri  si pripravíme rukolové hniezdo, na to položíme kurací steak, prelejeme bazalkovým pestom a hneď môžeme servírovať...  

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame