Mrkvovo-batátová kaša

Mrkvovo-batátová kaša

Niekedy záleží na jednej samohláske, aby nevzniklo iné slovo a nezmýlili sme sa napríklad v takej dôležitej oblasti, akou je stravovanie našich najmenších. Preto vám dnes povieme ,ako možno deti už od štvrtého mesiaca života prikrmovať, ale  nie prekrmovať. V hre budú dve dôležité suroviny: mrkva  a tekvica Hokaido. Výživová poradkyňa, autorka viacerých kníh o detskej výžive a blogerka Silvia Horecká na dnes vybrala recept, ktorý spĺňa požiadavky zdravej výživy pre najmenších. Zaznamenala ho Hana Michalčíková.

Stravovanie našich najmenších Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si chcete zaznemanať recept na Mrkovovo-hokaidovú kašu podľa Silvie Horeckej poznamenajte si, čo budete potrebovať: 1 mrkvu. polovicu batátu, približne 100 g tekvice  Hokaido,  170 ml vody a jednu čajovú lyžicu panenského olivového oleja.

Príprava: Mrkvu a batát ošúpeme a pokrájame na kocky, pridáme jadierok zbavenú Hokaido-tekvicu, nakrájanú tiež na menšie kúsky a celé to pripravujeme na pare v parnom hrnci alebo v prístroji na tom určenom.  Príprava na pare je šetrnejšia tepelná úprava, ale dá sa to samozrejme uvariť aj vo vode. Pokiaľ ide o prípravu v pare, dá s a z toho urobiť aj želaná konzistencia, prípadne si vodu doliať alebo pridať menej podľa toho ako potrebujeme. Zajtra sa naučíme pripravovať Krém z čínskej kapusty s jogurtom.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame