Krém z čínskej kapusty s jogurtom

Krém z čínskej kapusty s jogurtom

Po celý tento týždeň sa v Kulináriu učíme pripravovať recepty pre mamičky s malými deťmi, ktoré môžu slúžiť ako samostatné jedlo, alebo príkrmy. Silvia Horecká, výživová poradkyňa, blogerka, autorka viacerých kuchárok pre mamičky s deťmi v predškolskom veku je sama mamou troch dcér a najlepšie vie, ako deti privykať na prvé vitamíny z ovocia aj zeleniny. Dnešné jedlo má netypické zloženie, ale svojimi zložkami zodpovedá zásadám správnej výživy najmenších detí. Krém z čínskej kapusty s jogurtom ochutnala aj Hana Michalčíková.

Krém z čínskej kapusty s jogurtom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme sa učili pripravovať jedlo  pre najmenšie deti -Krém z čínskej kapusty s jogurtom. Budeme naň potrebovať: 60g karfiolu, 50g čínskej kapusty Pak choi/Pak čoi/, 2 dcl vody, 50 g očisteného zemiaku, 30 g bieleho neodtučneného jogurtu s trvanlivosťou 14-21 dní a jedna čajová lyžička petržlenovej vňate.

Príprava: Do panvice dáme na drobno nakrájanú zeleninu, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Voda by sa mala takmer odpariť, zostatok vody na dne prispôsobíme hustote pokrmu. Po uvarení pridáme petržlenovú vňať a ešte horúcu zmes vymixujeme tyčovým mixérom. Vidličkou vmiešame jogurt a podávame. 

Zajtra sa naučíme pripravovať Mrkvovo- batátovú kašu s červenou šošovicou.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame