Pečený karfiol a brokolica v medovo - sójovej omáčke

Pečený karfiol a brokolica v medovo - sójovej omáčke

Tento týždeň s Tatianou Šuškovou a Katkou Ondrušek v Kulináriu zohrievame jedlami, ktoré pripravujeme najmä z lokálnych a sezónnych potravín.
Termické účinky jedla dokážu naše telo v chladných dňoch rozohriať, aj preto sa na jeseň a v zime intuitívne mení zloženie našich tanierov.
Nemusí to byť však zákonite hustý segedínsky guláš s knedľou, či ťažká pečená kačka s lokšami, môže ísť o zdravšie a ľahšie stráviteľnejšie varianty pokrmov na tanieri.

Kým vám však ponúkneme dnešný recept Tatianu Šuškovú zaujímalo ako by malo vyzerať stravovanie počas celého dňa: 

Pečený karfiol a brokolica v medovo - sójovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Postup:
Rozoberieme karfiol a brokolicu na ružičky, umiestnime na plech s papierom na pečenie. Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Z oleja, cesnaku, sójovej omáčky a medu pripravme marinádu, ktorou zmes zeleniny potrieme. Posypeme nahrubo nakrájanou červenou cibuľkou a pečieme 20 minút. Podávame na vrchu s opečeným sézamom.  

No a v nedeľu si pripravíme sviatočné jedlo – osso bucco s hlivou na bielom víne.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame