Jahňacie medailóniky na zelenine

Jahňacie medailóniky na zelenine

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske lahôdky z Českej republiky. Dnes možno potešíme tých, ktorí majú radi mäso. Miroslavovi Würflovi  to potvrdila riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, Nora Gill.

Jahňacie medailóniky na zelenine Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku Nora Gill, ktorá dnes pripravovala  jahňacie medailóniky na zelenine.  Ak si chcete zapísať tento recept, v krátkosti ho zopakujem....

Suroviny pre 4 porcie:

  • 400 - 500 g jahňacieho mäsa (zo stehna alebo vykosteného chrbta)
  • soľ
  • biele korenie
  • hladká múka
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 600 g predvarenej zeleniny (karotka, brokolica, špargľa, fazuľky)


POSTUP:  
Z jahňacieho mäsa nakrájame medailóniky, zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Potom ich na oleji opečieme, pridáme maslo a najemno nakrájanú cibuľu.  Osmažíme, vložíme predvarenú zeleninu a zvoľna podusíme. Podávame s varenými zemiakmi...

Zajtra ochutnáme  juhočeskú špecialitu - hranolky z kapra.

Autor: Miroslav Wurfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame