Tento týždeň vám ponúkame kulinárske lahôdky z Českej republiky. Dnes možno potešíme tých, ktorí majú radi mäso. Miroslavovi Würflovi to potvrdila riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, Nora Gill.
Jahňacie medailóniky na zelenine Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku Nora Gill, ktorá dnes pripravovala jahňacie medailóniky na zelenine. Ak si chcete zapísať tento recept, v krátkosti ho zopakujem....
Suroviny pre 4 porcie:
- 400 - 500 g jahňacieho mäsa (zo stehna alebo vykosteného chrbta)
- soľ
- biele korenie
- hladká múka
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžice masla
- 1 stredne veľká cibuľa
- 600 g predvarenej zeleniny (karotka, brokolica, špargľa, fazuľky)
POSTUP:
Z jahňacieho mäsa nakrájame medailóniky, zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Potom ich na oleji opečieme, pridáme maslo a najemno nakrájanú cibuľu. Osmažíme, vložíme predvarenú zeleninu a zvoľna podusíme. Podávame s varenými zemiakmi...
Zajtra ochutnáme juhočeskú špecialitu - hranolky z kapra.