Tento týždeň vám ponúkame kulinárske lahôdky z Českej republiky. Dnes to bude mäsová špecialita v marináde. Mäso krásne skrehne a potom sa doslova rozplýva na jazyku. Podrobnosti povedala Miroslavovi Würflovi riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, Nora Gill.
Krkovička plnená kyslou kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola Nora Gill, riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, ktorá dnes pripravovala krkovičku plnenú kyslou kapustou... V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Suroviny pre 4 porcie:
- 800 g krkovička vcelku bez kosti
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g slaniny
- 100 ml piva
- 100 ml oleja
- 8 lyžíc horčice
- 1 hlavičku cesnaku
- mletá rasca
- soľ
- čierne korenie
POSTUP:
Krkovičku nakrájame na dvojcentimetrové plátky a prekrojíme ich na kapsu. Krkovičku zľahka naklepeme a dáme pozor, aby sa nám neroztrhla. Kapsu zvnútra potrieme horčicou (na 1 porciu 1 lyžicu). Plníme plátkom slaniny a odkvapkanou kyslou kapustou, ochutíme drvenou rascou, ktorú vpracujeme do mäsa. Pekne stiahneme, môžeme zopnúť špajdľou, osolíme, okoreníme. Rozdrvený alebo najemno nasekaný cesnak zmiešame so zvyškom horčice, pivom a olejom, všetko dobre rozmiešame. Do marinády vložíme mäso a necháme marinovať ideálne 12 hodín. Pečieme 30 minút na grile alebo v rúre. Dobrú chuť!