Krkovička plnená kyslou kapustou

Krkovička plnená kyslou kapustou

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske lahôdky z Českej republiky. Dnes to bude  mäsová špecialita v marináde. Mäso krásne skrehne a potom sa doslova rozplýva na jazyku. Podrobnosti povedala Miroslavovi Würflovi  riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, Nora Gill.

Krkovička plnená kyslou kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola Nora Gill, riaditeľka zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku, ktorá dnes pripravovala krkovičku plnenú kyslou kapustou... V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:

Suroviny pre 4 porcie:

  • 800 g krkovička vcelku bez kosti
  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g slaniny     
  • 100 ml piva  
  • 100 ml oleja  
  • 8 lyžíc horčice
  • 1 hlavičku cesnaku
  • mletá rasca
  • soľ
  • čierne korenie   

POSTUP:
Krkovičku nakrájame na dvojcentimetrové plátky a prekrojíme ich na kapsu. Krkovičku zľahka naklepeme a dáme pozor, aby sa nám neroztrhla. Kapsu zvnútra potrieme horčicou (na 1 porciu 1 lyžicu).  Plníme plátkom slaniny a odkvapkanou kyslou kapustou, ochutíme drvenou rascou, ktorú vpracujeme do mäsa. Pekne stiahneme, môžeme zopnúť špajdľou, osolíme, okoreníme.  Rozdrvený alebo najemno nasekaný cesnak zmiešame so zvyškom horčice, pivom a olejom, všetko dobre rozmiešame. Do marinády vložíme mäso a necháme marinovať ideálne 12 hodín. Pečieme 30 minút  na grile alebo v rúre. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Wurfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame