Falošný guláš

Falošný guláš

Jeseň je obdobie, kedy zbierame v našich záhradách plody a plodiny, ako je koreňová zelenina, cvikla, zemiaky, či kapusta. Tento týždeň uvaríme jedlá, v ktorých sa jesenné plodiny nachádzajú.

Marcele Jedinákovej a rovnako vám, milí poslucháči, dnešný recept predstaví rodená Záhoráčka, bývala kronikárka mesta Stupavy, pani Gabriela Prokešová zo Stupavy.

212011231134;Jedinakova;kulinarium1 (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu:

  • liter mäsového vývaru alebo 2 kocky bujónu
  • 250 gramov slaninky pokrájanej na kocky
  • 300 g mrkvy
  • 300 g zelenej fazuľky
  • 300 g zemiakov
  • 2 jabĺčka
  • 2 hrušky
  • 1 konzervu zaváranej fazule
  • soľ
  • sušenú zeleninu
  • čierne korenie
  • petržlenovú vňať


Postup:

Do zovretého vývaru pridáme nakrájanú slaninku a varíme asi 30 minút. Potom pridáme očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu, zelenú fazuľku, jablká a hrušky. Spolu to povaríme do mäkka. Pridáme konzervu najlepšie červenej fazule, petržlenovú vňať, podľa chuti čili papričku a podávame s chlebom alebo rožkami.

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame