Kaprie hranolky

Kaprie hranolky
Tento týždeň vám ponúkame chutné dobroty z Českej republiky. Hoci majú naši západní susedia veľa rybníkov a jazier - nielen oni, ale aj my Slováci vraj konzumujeme málo rybaciny. Ryby by sme vraj mali jesť aspoň dvakrát do týždňa. Či je to tak, zisťoval Miroslav Würfl  u riaditeľky zahraničného zastúpenia Czechtourismu na Slovensku, Nory Gill.

Kaprie hranolky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Suroviny na 4 porcie:                                                                                                         
  • 600 g filiet z kapra
  • 20 g cesnaku
  • 4 vajcia
  • ligurček
  • čierne korenie
  • soľ
  • 200 g hladkej múky na obaľovanie
  • sladká mletá paprika
  • 500 ml oleja na vyprážanie

Postup: 
Kapra vykostíme a z filiet nakrájame rezančeky vo veľkosti väčších hranolčekov. Z vajec, drveného cesnaku, ligurčeka, soli a korenia vymiešame cestíčko, do ktorého rybu naložíme aspoň na dve hodiny. Potom kapra vyberieme a necháme odkvapkať. Do múky pridáme papriku a v tejto múčnej zmesi obalíme rezance, ktoré smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Vhodnou prílohou je šalát z bielej kapusty alebo listové šaláty.

Zajtra si pripravíme krkonošský recept – bude to krkovička plnená kyslou kapustou.

Autor: Miroslav Wurfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame