Kaprie hranolky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny na 4 porcie:
- 600 g filiet z kapra
- 20 g cesnaku
- 4 vajcia
- ligurček
- čierne korenie
- soľ
- 200 g hladkej múky na obaľovanie
- sladká mletá paprika
- 500 ml oleja na vyprážanie
Postup:
Kapra vykostíme a z filiet nakrájame rezančeky vo veľkosti väčších hranolčekov. Z vajec, drveného cesnaku, ligurčeka, soli a korenia vymiešame cestíčko, do ktorého rybu naložíme aspoň na dve hodiny. Potom kapra vyberieme a necháme odkvapkať. Do múky pridáme papriku a v tejto múčnej zmesi obalíme rezance, ktoré smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Vhodnou prílohou je šalát z bielej kapusty alebo listové šaláty.
Zajtra si pripravíme krkonošský recept – bude to krkovička plnená kyslou kapustou.
Autor: Miroslav Wurfl, Foto: myslovakia.sk