Kapustné holúbky

Kapustné holúbky

Tento týždeň varíme z plodov, ktoré nám ponúka príroda práve v tomto ročnom období- teda na jeseň.
Na dnešný recept použijeme čerstvú hlávkovú kapustu, ktorá sa mnoho rokov pestuje v meste Stupava.
Jedlo, ktoré pripravíme, sa volá plnený kapustný list, holúbky, fašírka v kapustnom liste, ale môže sa plniť aj kelový list.

Aké suroviny potrebujeme na plnené kapustné holúbky?, to sa už Marcela Jedináková pýta Záhoráčky, pani Gabriely Prokešovej zo Stupavy.

Kapustné holúbky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu plnených kapustných holúbkov potrebujeme:

Kapustné listy, mleté mäso- bravčové zmiešané s hovädzím, pór, mrkvu, olej, cibuľku a soľ, korenie.

Postup prípravy:


Surové kapustné listy sparíme v osolenej vriacej vode a jemne ich naklepeme.
Pripravíme si klasickým spôsobom fašírku z mäsa- teda, na oleji popražíme cibuľku, pridáme ju k mletému mäsu, ktoré osolíme a podľa chuti dochutíme aj čiernym korením.

Týmto mäsom naplníme pripravené kapustné listy, zabalíme ich, zamotáme a dáme ich dusiť poukladané na pekáči do rúry do mäkka. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a pečieme minimálne trištvrte hodiny.  Do rúry k holúbkom môžeme pridať na kolieska nakrájanú mrkvu a pór, vznikne tak chutná zeleninová príloha. Na obmenu môžete do mletého mäsa pridať aj 150 gramov uvarených jačmenných krúp. Jedlo tak bude sýtejšie a výživnejšie.

Dobrú chuť.

Zajtra si pripravíme paradajkový tataráčik.

Autorka: Marcela Jedináková Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame