Zamatový puding

Zamatový puding

Nie je sladkosť, ako sladkosť a to dobre vie aj výživová poradkyňa Janka Trebulová.  Varí s ňou Janka Bleyová.

Zamatový puding Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu zamatového pudingu z batátu potrebujete:

  • 1 – 2 batáty (sladký zemiak)
  • 1/4 šálky  mandľového mlieka
  • 2 a pol polievkových lyžíc práškového kakaa
  • polievkovú lyžicu  mandľového masla
  • 1 lyžicu  kokosového cukor
  • čajovú lyžičku rozpustnej kávy
  • pol lyžičky mletej škorice a štipku kajenského korenia
  • na dokončenie chutia  pražené kakaové bôby  

Rúru  si predhrejete na 200 stupňov a celý batát, alebo dva upečiete  v šupke úplne domäkka (približne 1 hodinu). Upečený batát zbavíte šupky a necháte vychladnúť. Potom  sladký zemiak vložíte do mixéra s ostatnými surovinami a vymixujete do hladkej konzistencie.

Zajtra vám Janka Trebulová ponúkne opäť kus svojej fantázie: avokádovo – čokoládové lievančeky.

Autorka: Janka Bleyová Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame