Tekvicový prívarok: balatonský variant

Tekvicový prívarok: balatonský variant

Tento týždeň nám varí Hana Hlôšková, ktorú pri príprave jedál inšpiruje aj rodina. V kuchyni je s ňou Michal Herceg.

212101051134;herceg;kulinarium2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujem recept na balatónsky variant tekvicového prívarku. Tekvicu očistíme od semiačok a nakrájame na hrubšie rezance. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku s troškou cesnaku a s paprikou a paradajkou, takisto nakrájanou nadrobno. Posolíme, okoreníme a dáme na to dusiť pokrájané kúsky tekvice. Omáčku urobíme zo šľahačkovej smotany a ak máme radi, pridáme kôpor. Podávame so zemiakmi a prípadne s bravčovým mäsom poduseným na cibuli a paprike. Hodí sa však k tomu aj volské oko alebo varené vajce.

Autor: Michal Herceg Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame