Morčacie pečené rezne

Morčacie pečené rezne

Nie je iba taká „obyčajná majsterka kuchyne“, ale odborníčka, ktorá je v kontakte aj s gastroenterológmi a lekármi na zdravú výživu. No a moja kolegyňa Janka Bleyová práve s ňou, pripravuje tento týždeň  kuchárske recepty. No a čo to bude dnes? Počúvajte.

Morčacie pečené rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu morčacích, alebo kuracích pečených  rezňov potrebujete:
Dva kusy morčacích, alebo kuracích pŕs, mleté mandle alebo vlašské orechy prípadne mix orechov, mletú červenú papriku, Kurkumu, mleté čierne korenie, zemiakový škrob, čili, soľ a jedno – dve vajíčka...

Postup:

Kuracie prsia  umyjeme a pokrájame na väčšie kusy – veľké asi ako dlaň. Posolíme a pripravíme si zmes mletých mandlí alebo orechov, pridáme kurkumu, mletú papriku, korenie, soľ a múku.  Všetko dobre  premiešame. Vajíčka rozšľaháme, potom morčacie, alebo kuracie kúsky, namočíme do vajíčka a obalíme v orechovej zmesi. Rezne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 190-200 stupňov 10 minút, potom rezne otočíme a pečieme ešte ďalších 10 minút. Podávame s prílohou alebo zeleninou podľa chuti.

...a k tomuto receptu ešte pridaná hodnota Janky Trebulovej:

Morčacie mäso má nízky obsah tukov a pomerne vysoký obsah minerálov a stopových prvkov, pričom je ľahko stráviteľné. Stojí za to spomenúť najmä pomerne vysoký obsah vápnika, veľmi dôležitý predovšetkým  pre ženy v období klimaktéria. Orechy sú zasa plné minerálov, ktoré podporujú náš nervový systém.  Okrem toho obsahujú aj značné množstvo omega 3 mastných kyselín, tie sú zasa dôležité pre nielen pre náš imunitný systém, ale celkovo pre zdravie organizmu. No a čili je zasa výborné na naštartovanie trávenia a zrýchlenie metabolizmu.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame