Krémová hríbová polievka so zemiakovými plackami

Krémová hríbová polievka so zemiakovými plackami

Dnes to bude kompletný obed. Ivana Havelová z Komárna a Michal Herceg ponúkajú krémovú hríbikovú polievku a zemiakové placky.

Krémová hríbová polievka so zemiakovými plackami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny na polievku:

  • hríbiky
  • maslo
  • cibuľa
  • vývar
  • 33-percentná smotana na šľahanie
  • soľ
  • hladká múka

Sušené hríby namočíme do vody deň dopredu alebo aspoň na pár hodín. Druhú vodu, kde necháme hríby namočené aspoň hodinku, použijeme do polievky. Cibuľu očistíme, pokrájame na kocky, speníme na masle, zalejeme vývarom a hríbikmi. Ak nemáme vývar, zalejeme vodou a dochutíme soľou. Po zovretí približne po 10 minútach môžeme pridať celé korenie a jeden bobkový list. Pred rozmixovaním ich však vyberieme. Polievku rozmixujeme, pridáme sladkú smotanu a v prípade potreby zahustíme zátrepkou alebo zápražkou. Necháme zovrieť, dochutíme a podávame. A k tomu ešte placky. Polovicu zemiakov nasekáme v mixéri najemno, druhú polovicu nastrúhame na hrubšie rezance. Pokrájame cibuľu a opražíme ju na bravčovej masti s jemne poduseným cesnakom. Zmes vkladáme do zemiakov. Pridáme trochu hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majoránku a vajíčko. Necháme odstáť a vypekáme na bravčovej masti. Kto chce, môže pridať aj opraženú slaninku. Teplotu regulujeme, aby zemiaky nezhoreli.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame