Ivana Havelová z Komárna nám v dnešný slávnostný deň spolu s Michalom Hercegom ponúkne mandľový cheesecake, ktorý piekla len nedávno.
Cheesecake s mandľami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na cesto potrebujeme:
- 2 balíčky bebe keksov
- pol vrecúška mletých mandlí
- 120 g masla
- štvrtinu šálky cukru
Na plnku si pripravíme:
- 250 g mascarpone
- 1 krémový syr neochutený univerzálny
- 300 g jemného tvarohu
- tri štvrtiny šálky krištálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajíčka
- 1 kyslá smotana
Tieto suroviny zamiešame a kladieme na cesto utľapkané vo forme. Pečieme pri 180 stupňoch 60 minút. Po vypnutí rúru otvárame a cesto s plnkou nechávame v rúre ďalšiu hodinu. Necháme vychladnúť a dozrieť. Na vychladnuté cesto pridávame zmes lesného ovocia - asi 750 g. Ovocie vložíme do hrnca, pridáme vanilkový a krištálový cukor podľa chuti, trochu citrónovej šťavy. Zredukujeme to, čím sa odparí voda a môžeme jemne zahustiť kukuričným škrobom zriedeným s vodou. Zamiešame a necháme prevrieť. Necháme vychladnúť a nalejeme na studený cheesecake. Cheesecake odložíme na noc do chladničky.