Cheesecake s mandľami

Cheesecake s mandľami

Ivana Havelová z Komárna nám v dnešný slávnostný deň spolu s Michalom Hercegom ponúkne mandľový cheesecake, ktorý piekla len nedávno.

Cheesecake s mandľami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na cesto potrebujeme:

  • 2 balíčky bebe keksov
  • pol vrecúška mletých mandlí
  • 120 g masla
  • štvrtinu šálky cukru

Na plnku si pripravíme:

  • 250 g mascarpone
  • 1 krémový syr neochutený univerzálny
  • 300 g jemného tvarohu
  • tri štvrtiny šálky krištálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka
  • 1 kyslá smotana

Tieto suroviny zamiešame a kladieme na cesto utľapkané vo forme. Pečieme pri 180 stupňoch 60 minút. Po vypnutí rúru otvárame a cesto s plnkou nechávame v rúre ďalšiu hodinu. Necháme vychladnúť a dozrieť. Na vychladnuté cesto pridávame zmes lesného ovocia - asi 750 g. Ovocie vložíme do hrnca, pridáme vanilkový a krištálový cukor podľa chuti, trochu citrónovej šťavy. Zredukujeme to, čím sa odparí voda a môžeme jemne zahustiť kukuričným škrobom zriedeným s vodou. Zamiešame a necháme prevrieť. Necháme vychladnúť a nalejeme na studený cheesecake. Cheesecake odložíme na noc do chladničky.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame