Granadír

Granadír

V jednoduchosti je krása. Asi takto by sa dal charakterizovať recept na granadir, ktorý nám dnes pripraví Darina Šabiková. Verte, či nie, aj toto jedlo sa dá pripraviť viacerými spôsobmi. Tak poďme nato. Zapisuje Viera Horáková, diktuje Darina Šabiková.

Granadír Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu granadiru potrebujeme:

  • zemiaky
  • cestoviny
  • fliačky alebo vrtuľky
  • cibuľa a červená paprika
  • olej
  • trocha masla

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do slanej vody. Rovnako si uvaríme aj cestoviny. Na oleji speníme cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno, môžeme dodať aj trocha masla a nezabudnime na  červenú papriku. Pridáme zemiaky, cestoviny, zamiešame a môžeme dodať aj opečenú slaninku. Ak chcete mať granadir šťavnatejší,  na oleji urestujte cibuľku, pridajte červenú papriku, trocha vody a do toho vložte na kocky nakrájané zemiaky. Keď budú mäkké, pridajte cestovinu a pomiešajte.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame