Ktoré jedlo je podľa vás typicky slovenské? Ak ste odpovedali, že bryndzové halušky, odpovedali ste správne. Každý má svoj osvedčený recept, niekto ich pripravuje z o zemiakov, iní múky, ale sú aj takí, ktorí uprednostňujú polotovar. Viera Horáková ich pripravovala podľa receptu Dariny Šabikovej.
Bryndzové halušky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu bryndzových halušiek potrebujeme:
- zemiaky
- hladkú a polohrubú múku
- vajce
- mlieko
- bryndzu
- kyslú smotanu
- slaninu
- soľ
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme hladkú aj polohrubú múku, mlieko, vajce a trocha soli. Vypracujeme cesto. Halušky hádžeme do vriacej a osolenej vody. Keď sú hotové, prepláchneme ich studenou vodou. Pripravíme si bryndzu, ktorú zmiešame s kyslou smotanou. Celú zmes premiešame, dáme na halušky a posypeme slaninkou.