Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Ktoré jedlo je podľa vás typicky slovenské? Ak ste odpovedali, že bryndzové halušky, odpovedali ste správne. Každý má svoj osvedčený recept, niekto ich pripravuje z o zemiakov, iní múky, ale sú aj takí, ktorí uprednostňujú  polotovar. Viera Horáková ich pripravovala podľa receptu Dariny Šabikovej.

Bryndzové halušky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu bryndzových halušiek potrebujeme:

  • zemiaky
  • hladkú  a polohrubú múku
  • vajce
  • mlieko
  • bryndzu
  • kyslú smotanu
  • slaninu
  • soľ

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme hladkú aj polohrubú múku, mlieko, vajce a trocha soli. Vypracujeme cesto. Halušky hádžeme do vriacej a osolenej vody. Keď sú hotové, prepláchneme ich studenou vodou. Pripravíme si bryndzu, ktorú zmiešame s kyslou smotanou. Celú zmes premiešame, dáme na halušky a posypeme slaninkou.

Autor: Viera Horáková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame