Petržlenová sviečkovica

Petržlenová sviečkovica

Známa módna návrhárka Lýdiou Eckhardt nám od pondelka ponúkala jedlá podľa receptov zo svojej autorskej kuchárskej knihy. Ich spoločným menovateľom bola jednoduchosť a najmä rýchlosť s akou sa dal navariť úspech. V kuchyni  jej sekundovala moja kolegyňa Janka Bleyová. Skôr však, ako sa dostali k dnešnému menu – zvedavá otázka: 

Petržlenová sviečkovica

Suroviny: 

  • jednu sviečkovicu
  • veľkú hrsť petržlenovej vňate
  • strúhanku prípadne múku
  • vajíčko
  • maslo
  • trochu olivového oleja
  • soľ a koreniny

Postup:

Sviečkovicu nakrájate ja približne centimetrové kolieska, nemusíte klepať – stačí dlaňou popritláčať. Vedľa na drobno nakrájate petržlenovú vňať a v nej obalíte plátky zo sviečkovice. Necháte odpočívať a medzitým si pripravíte strúhanku, alebo múku a rozšľahané vajíčko. Takto obalené plátky vyprážate  na masle, do ktorého pridáte olivový olej, aby maslo neprihorelo. Servírujte teplé s prílohou, ktorá vám najviac chutí, takže dobrú chuť aj k petržlenovej sviečkovici, vám želáme s módnou návrhárkou Lýdiou Eckhardt.

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk