Tento týždeň sa Michal Herceg zameral na recepty obsahujúce kakao. Ponúkla mu ich Martina Matejíčková, ktorá sa kvalitným odrodovým kakaom zaoberá profesionálne.
Kakaový nápoj Mayov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 2 porcie Mayského kakaa budeme potrebovať:
- okolo 20 g čistej kakaovej hmoty a 2 lyžičky medu
- 360 ml horúcej vody a štipku chili
- kardamon
- vanilky alebo perníkového korenia
Postup:
Vodu privedieme do bodu varu a nalejeme okolo 30 ml horúcej na spodok šálky, kde pridáme 10 g kakaovej hmoty, dôsledne rozmiešame, prípadne si pomôžeme ručným napeňovačom, keďže sa v kakaovej hmote nachádza okolo 56% kakaového masla. Vznikne nám kakaová kašička, do ktorej následne primiešame lyžičku prípadne 2 medu. Do osladenej hmoty dolejeme 150 ml horucej vody a pridáme korenia podľa preferencie každého labužníka.