Japonský cheesecake so zlatou čokoládou

Japonský cheesecake so zlatou čokoládou

A prišiel čas na zákusok. Spolu s Martinou Matejíčkovou nám ho ponúkne Michal Herceg.

Japonský cheesecake so zlatou čokoládou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 160g poctivej bielej čokolády
  • 160g Mascarpone

Rúru si vyhrejeme na 170°C.  Vajíčka si rozdelíme  do dvoch misiek na žĺtky a bielky. Čokoládu vysypeme do väčšej misy (v ktorej budeme následne zmiešavať všetky ingrediencie) a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Medzitým si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh.

Do roztopenej čokolády primiešame mascarpone. Potom pridáme žĺtka a poriadne vymiešame. Ako posledné pridáme po častiach zľahka vyšľahaný sneh.

Cesto vylejeme do menšej tortovej formy, pár krát ňou pobúchame aby sme odstránili bublinky. Takto pripravené cesto vo forme položíme na plech, v ktorom je napustená do 1/2 voda.  Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 170°C. Po 15 minútach stiahneme teplotu na 160°C a pečieme ďalších 15 minút. Rúru vypneme a necháme ďalších 15 minút “dopekať” vo vypnutej rúre.

Cheesecake necháme vychladnúť vo forme a následne vyberieme z formy a podávame.
Vrch môžete posypať práškovým cukrom alebo pre osvieženie potrieť vrch mascarpone a podávať s lesným ovocím.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame