Flank steak au cacao

Flank steak au cacao

Tento týždeň si pripravujeme pochúťky obsahujúce kakao. Budeme v tom pokračovať aj dnes  s Martinou Matejíčkovou a Michalom Hercegom.

Flank steak au cacao Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Flank steak (bôčik bez kosti) au cacao po francúzsky

Ingrediencie:

Suchá marináda/Koreninová zmes

  • 30 ml (2 lyžice) kakaa
  • 15 ml (1 polievková lyžica.) Čili prášku
  • 10 ml (2 lyžičky) hnedého cukru
  • 5 ml (1 čajová lyžička) horčicového prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky (2,5 ml) drvených  feferóniek, najemno nakrájaných (alebo podľa chuti)
  • 1/2 čajovej lyžičky (2,5 ml) soli
  • 1 ml (1/4 čajovej lyžičky) korenia
  • 1 ml (1/4 čajovej lyžičky) mletého kmínu


Mäsko:

  • 4 bočné steaky, každý asi 170 g
  • 45 ml (3 lyžice) olivového oleja


Príprava:

Suchá marináda/Koreninová zmes:
V miske zmiešame všetky prísady.

Flank steak:

V miske potrieme steaky suchou marinádou. Prikryjeme a necháme macerovať 4 hodiny v chladničke.

Naolejovaný bôčik na horúcej grilovacej panvici alebo grile na vysokej teplote grilujte asi 2 minúty z každej strany, aby sme dosiahli preferovanú úroveň opečenia na medium alebo dokonale upečené mäsko, well done. Odložíme na tanier a necháme 2 až 3 minúty vychladnúť.

Tenké plátky a podávame s hranolkami alebo grilovanými baby zemiakmi a špargľou.

POZNÁMKA:
Studený bôčik môžetetiež podávať nakrajaný na tenké plátky na zelenom šaláte.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame