Tento týždeň si pripravujeme pochúťky obsahujúce kakao. Budeme v tom pokračovať aj dnes s Martinou Matejíčkovou a Michalom Hercegom.
Flank steak au cacao Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Flank steak (bôčik bez kosti) au cacao po francúzsky
Ingrediencie:
Suchá marináda/Koreninová zmes
- 30 ml (2 lyžice) kakaa
- 15 ml (1 polievková lyžica.) Čili prášku
- 10 ml (2 lyžičky) hnedého cukru
- 5 ml (1 čajová lyžička) horčicového prášku
- 1/2 čajovej lyžičky (2,5 ml) drvených feferóniek, najemno nakrájaných (alebo podľa chuti)
- 1/2 čajovej lyžičky (2,5 ml) soli
- 1 ml (1/4 čajovej lyžičky) korenia
- 1 ml (1/4 čajovej lyžičky) mletého kmínu
Mäsko:
- 4 bočné steaky, každý asi 170 g
- 45 ml (3 lyžice) olivového oleja
Príprava:
Suchá marináda/Koreninová zmes:
V miske zmiešame všetky prísady.
Flank steak:
V miske potrieme steaky suchou marinádou. Prikryjeme a necháme macerovať 4 hodiny v chladničke.
Naolejovaný bôčik na horúcej grilovacej panvici alebo grile na vysokej teplote grilujte asi 2 minúty z každej strany, aby sme dosiahli preferovanú úroveň opečenia na medium alebo dokonale upečené mäsko, well done. Odložíme na tanier a necháme 2 až 3 minúty vychladnúť.
Tenké plátky a podávame s hranolkami alebo grilovanými baby zemiakmi a špargľou.
POZNÁMKA:
Studený bôčik môžetetiež podávať nakrajaný na tenké plátky na zelenom šaláte.