Kohút na smotane

Kohút na smotane

Preslávený recept francúzsko-burgundskej kuchyne je Kohút na víne. Podmienky jeho kvalitnej prípravy sú dve: domáci kohút a veľa dobrého vína. Domáceho kohúta budeme potrebovať pri príprave dnešného receptu aj my, ale na víno môžeme zabudnúť. Pani Anna Danielová, s ktorou pripravujeme jedlá do nášho Kulinária v tomto týždni , ho v dnešnom recepte nepotrebuje. Presvedčila sa aj Hana Michalčíková.

Kohút na smotane Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes sme sa s Annou Danielovou učili pripravovať Kohúta na smotane, nie s klasickou, ale veľmi rýchlou a originálnou omáčkou. Budeme potrebovať: kohúta, najlepšie domáceho, ktorého uvaríme do mäkka v polievke. Potom ho rozkrájame na porcie a pripravíme si smotanovú omáčku. Na ňu budeme potrebovať: kuracie pečienky, cibuľku, masť alebo olej, smotanu, múku a soľ. Na rozpálenom tuku opražíme pokrájanú cibuľku, do tohto základu vložíme kuracie pečienky pokrájané na drobno, spolu dobre podusíme a vmiešame smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali trochu múky. Podávame s ryžou.

Autor: Hana Michalčíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame