Quesadilla

Quesadilla

Znalec našej i medzinárodnej gastronómie - Miroslav Lenko nám spolu s Jankou Bleyovou, po celý týždeň pripravovali zdravé jedlá z našich – domácich surovín. Výnimka však potvrdzuje pravidlo a o tom sa napokon presvedčíte, práve pri dnešnom recepte...

Quesadilla Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 10 porcií  Quesadilly potrebujete tieto suroviny:

  • 1 kg bravčového pleca, alebo krkovičky
  • 2 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • paradajkový pretlak
  • konzervu krájaných paradajok
  • polievkovú lyžicu worchestrovej omáčky
  • lyžicu údenej mletej papriky
  • 2 polievkové lyžice vínneho octu
  • 3 bobkové listy
  • polievkovú lyžicu drvenej rasce
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • bravčovú masť
  • soľ a korenie

Na karamelizovanú cibuľu treba:

  • 1 kg cibule
  • polievkovú lyžicu trstinového cukru
  • lyžicu balzamikového octu
  • soľ

Koriandrovú majonézu pripravíme zo:

  • 400 mililitrov majonézy
  • 2 strúčikov cesnaku
  • 50-tich gramov čerstvého koriandra
  • šťavy z polovice limetky
  • dvoch polievkových lyžíc nakladaných jalapenos
  • soli a korenia

   
Na dokončenie si ešte pripravte:

  • syr
  • kyslé uhorky


Postup:

V malom hrnci na masti orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Po 5 minútach  pridáme všetky zvyšné suroviny na omáčku a pomaly varíme 20 minút. Mäso umyjeme, osušíme a vložíme do hlbšieho pekáča, zalejeme omáčkou a pečieme odkryté 4 hodiny na 120 C, potom mäso zakryjeme a pečieme ďalšie 4 hodiny. Na záver mäso dáme na 10 minút zapiecť do rúry na 200 C, potom ho necháme 10 minút odpočívať. Vidličkou mäso natrháme, zalejeme omáčkou a poriadne premiešame. Na panvici orestujeme cibuľu nakrájanú na tenké plátky, pridáme  cukor, balzamikový ocot a restujeme pokiaľ nebude cibuľa mäkká, dochutíme soľou.

V mixéri rozmixujeme cesnak, koriander, jalapenos a limetkovú šťavu, potom zmiešame s majonézou a dochutíme soľou a korením.

Na panvici orestujeme tortillu na výpeku z mäsa, pridáme syr, mäso, cibuľu, kyslé uhorky a preložíme na polovicu. Podávame s koriandrovou majonézou.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame