Podľa štatistík ročne zjeme 40 kg chleba, spotreba cukru na obyvateľa je 37 kg a vajec spotrebujeme každý 214 kusov ročne. Preto si tento týždeň varíme rybu napríklad dnes aj v zeleninovej polievke s Beátou Repíkovou a s odborníčkou na výživu Dašou Ostertágovou.
Ryba v zeleninovej polievke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 60 g filé alebo inej ryby
- 10 g múky
- 20 g hlávkovej kapusty
- 10 g cibule
- 10 g tuku
- 6 dl vody
- 3 lyžice vody
- 1 lyžica múky na zátrepku
- soľ
- zelená vňať
- citrónová šťava podľa chuti
Postup:
Filé umyjeme, s nadrobno pokrájanou mrkovou a kapustou varíme, v osolenej vode, do mäkka. Pridáme rascu, cibuľu zátrepku, na ktorú potrebujeme trochu vody a múku, varíme 3 minúty.
Filé vyberieme, pretrieme cez sito, vrátim edo polievky, rozmixujeme a opäť povaríme, ochutíme s vňaťou a citrónovou šťavou.
Zajtra budete počúvať naše Kulinárium už v tradičnom čase po pol dvanástej.