Ryba v zeleninovej polievke

Ryba v zeleninovej polievke

Podľa štatistík ročne zjeme 40 kg chleba, spotreba cukru na obyvateľa je 37 kg a vajec spotrebujeme každý 214 kusov ročne. Preto si tento týždeň varíme rybu napríklad dnes aj v zeleninovej polievke s Beátou Repíkovou a s odborníčkou na výživu Dašou Ostertágovou.

Ryba v zeleninovej polievke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 60 g filé alebo inej ryby
  • 10 g múky
  • 20 g hlávkovej kapusty
  • 10 g cibule
  • 10 g tuku
  • 6 dl vody
  • 3 lyžice vody
  • 1 lyžica múky na zátrepku
  • soľ
  • zelená vňať
  • citrónová šťava podľa chuti

Postup:

Filé umyjeme, s nadrobno pokrájanou mrkovou a kapustou varíme, v osolenej vode, do mäkka. Pridáme rascu, cibuľu zátrepku, na ktorú potrebujeme trochu vody a múku,     varíme 3 minúty.

Filé vyberieme, pretrieme cez sito, vrátim edo polievky, rozmixujeme a opäť povaríme, ochutíme s vňaťou a citrónovou šťavou. 

Zajtra budete počúvať naše Kulinárium už v tradičnom čase po pol dvanástej.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame