Krkovička na kyslej kapuste

Krkovička na kyslej kapuste

Zajtrajšok bude hlavným dňom bielej pastelky, verejnej zbierky, ktorá pomáha nevidiacim a slabozrakým ľuďom. Predstavte si, že stratíte zrak a chcete si niečo uvariť. Dá sa to, ale treba si osvojiť rôzne zručnosti. Práve výnos z Bielej pastelky pomáha ľuďom znovu sa vrátiť do aktívneho života. Marta Smatanová z Nitry, ktorá nám dnes pripraví krkovičku na kyslej kapuste, má síce oslabený zrak, ale kuchárka je to výborná. Stretol sa s ňou Michal Herceg.

Krkovička na kyslej kapuste Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na krkovičku s kyslou kapustou si pripravíme:

  • krkovičku s kosťou
  • kyslú kapustu
  • cesnak
  • horčicu
  • olej
  • grilovacie alebo čierne korenie
  • jaternicu
  • klobásu a smotanu

Plech vymastíme olejom, dáme naň kyslú kapustu. Z oleja, horčice, grilovacieho korenia a cesnaku si pripravíme marinádu. Ak je krkovička väčšia, jemne ju narežeme, aby sa marináda dostala aj do jej vnútra. Krkovičku obložíme klobásou, jaternicou, podlejeme smotanou prípadne trocho vodou. Prikryjeme alobalom a dáme piecť 60-90 minút. Ku koncu odokryjeme a necháme zapiecť. Vhodnou prílohou je knedľa alebo zemiaky. Tie môžeme nakrájané dusiť aj spolu s krkovičkou.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame