Kaše boli v minulosti a najmä v jesennom a zimnom období bežným chodom každodennej stravy. Považovali sa za symbol hojnosti a tak patrili k tzv. obradovým jedlám. Pripravovali sa na sladko, aj na slano. Jačmenné, krúpové, kukuričné, ryžové. Boli natoľko obľúbené, že vošli aj do prísloví: „Kaša-matka naša,“ alebo “Po kaši, po mede, poznať Slováka všade. “Dnes patrí k obľúbeným detským jedlám krupicová kaša, ale stále rastie aj záujem v mladých rodinách po netradičných a zdravých kašách. Recept na jednu z nich – Jesennú cirokovú kašu - ponúkla Hane Michalčíkovej v dnešnom Kulináriu Henrieta Peškovičová-Kundrátová.
Jesenná kaša z ciroku
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V dnešnom Kulináriu sme vám ponúkli recept na Jesennú kašu z ciroku. Budeme potrebovať:
- 500 g balenie lúpaného ciroku, ktorý premyjeme a necháme namočený 12 hodín